Egyptische Bruiloft

Net als hun Arabische en Noord-Afrikaanse buren delen de Egyptenaren veel soortgelijke huwelijkspraktijken, die ook worden bepaald door hun individuele religieuze overtuigingen. Er wordt beweerd dat de symboliek van de trouwring, als een perfecte cirkel, zou dateren uit het oude Egypte. Trouwringen vertegenwoordigen een unie als zijnde ‘zonder begin, zonder einde’. Tegenwoordig worden trouwringen over de hele wereld uitgewisseld als een zichtbaar symbool van die eeuwige belofte.

Zodra een koppel is goedgekeurd door de families, stelt de man formeel voor. Een moslimpaar zou een kleine intieme ceremonie hebben, meestal met alleen de aanwezige familie; op die dag zit de bruid aan de ene kant naast de vader en zit de bruidegom aan de andere. De bruidegom legt zijn hand op de hand van de vader van de bruid en ze lezen de ‘Fatha’, de eerste soera in de koran.

Verloving

Tijdens de verloving-periode geeft het paar de tijd om elkaar te leren kennen. De familie van de bruid zal het verlovingsfeest houden dat thuis in een hotel wordt gehouden. Egyptenaren zijn vaak creatief, dus kun je een buikdanseres en/of een dj verwachten. Op deze dag presenteert de bruidegom de bruid met de ‘shabka’, een geschenk van goud of diamant.

Koptische Bruiloft

Christelijke stellen vieren hun huwelijk in de kerk, geleid door een priester, die veel traditionele rituelen omvat. Het geven van het ‘Mahr’ of het geven van een cadeau aan de bruid. Dit is een gewoonte in heel Egypte. Ze is volledig vrij om met dat geld te doen wat zij wil, maar het is de Egyptische traditie dat de ‘Mahr’ wordt gebruikt om de meubels van het huis te kopen. Van de man wordt verwacht dat hij het huis en de elektrische apparaten koopt.

Henna

Henna-avond is alleen voor de vrouwen, de bruid familie en haar vriendinnen. De dames verzamelen zich één of twee dagen voor haar bruiloft om te dansen en plezier te maken. Deze nacht heeft meestal een thema, meestal zie je dat de meisjes buikdans-outfits dragen. In het verleden was de Egyptische traditie voor de bruid om haar voeten in rode henna te dopen maar dat bestaat bijna niet meer.

Tijd om te feesten! Egyptische huwelijksfeesten beginnen ’s avonds rond een uur of 9-10. De viering begint met de’ Zaffa , meestal zeggen de uitnodigingen dat het ongeveer een uur voordat het echt begint begint. Maar dat doen ze bewust om ervoor te zorgen dat alle gasten er zijn als de bruid haar entree maakt.

Zodra de bruidegom is bereikt, geeft haar vader haar aan hem. De bruidegom verwijdert de sluier van haar gezicht en kust haar voorhoofd of de wang, waarna de ‘zaffa’ begint en alle instrumenten beginnen te spelen. De band begint traditionele liedjes te zingen, speciaal voor de ‘Zaffa”. tegenwoordig worden er ook traditionele dansers ingehuurd om te dansen voor het paar terwijl ze hun weg banen. De ‘Zaffa’ speelt vijftien minuten tot een uur en het klinkt extreem luid!