Marokkaanse Bruiloft

Een Marokkaanse huwelijksfeest bestaat uit een aantal ceremonies die 3 dagen tot een week kunnen duren, afhankelijk van de familie en de regio waar het bruidspaar vandaan komt.

De Marokkaanse bruid kleed zich op een traditionele manier aan op haar bruiloft. De trouwjurk is meestal een kaftan (lange mantel van zijde). De jurk is vaak op de bodem open en bevat vaak borduurwerk details , en wordt door een brede riem aan de taille vastgehouden.

Voorbereidingen Marokkaans huwelijksfeest

Een jaar voor de bruiloft beginnen de aanstaande bruid en bruidegom vaak al met voorbereiden van de festiviteiten voor hun huwelijksdag, vaak wordt er voorafgaand een overeenkomst ondertekend in aanwezigheid van getuigen en een zogenaamde Adoul (notaris). In andere gevallen wordt de huwlijks verbintenis ook ondertekend in aanwezigheid van de familieleden van het echtpaar. De man geeft geschenken aan zijn bruid, vele cadeaus zijn vaak symbolisch, denk hierbij aan suiker die een gelukkig leven vertegenwoordigt of melk dat voor zuiverheid staat. Tevens zoals bij andere culturen wordt een verlovingsring gegeven aan de bruid.

Marokkaanse Henna feest

Een festiviteit die niet mag ontbreken is het Henna feest. Henna is afkomstig uit de lawsonia inermis plant, deze kan tot een meter hoog worden. Henna wordt in verschillende vormen en ontwerpen op de handen van de bruid aangebracht door een zogenaamde Hennaya (Henna kunstenaar), dit wordt gedaan om een gelukkige charme te weerspiegelen in haar nieuwe leven. Familieleden en vrienden die aanwezig zijn op deze dag kunnen deze prachtige motieven ook op hun handen en voeten laten aanbrengen. Tevens wordt Henna ook in vele andere culturen gebruikt denk hierbij aan de Turkse en Hindoestaanse bruiloften.

Dag van de bruiloft

Op de dag van de bruiloft begint de ceremonie met liederen en dansen. Volgens de Islamitische traditie moet er voorafgaand aan de ceremonie verzen uit de koran opgelezen worden. Vervolgens verzamelen de gasten zich in een zaal. Het koppel treedt de zaal binnen op een Amariya (grote stoel), vier mannen dragen het koppel door de zaal, na een paar minuten volgt er live muziek van de traditionele band. Vervolgens gaat het bruidspaar zitten op hun prachtige koninklijke stoelen. Nu hebben alle gasten de mogelijkheid om foto’s te maken met het bruidspaar.