Tradities

Geschiedenis

Het begint allemaal in Mesopotamië 3500 jaar geleden wanneer de godin van de liefde genaamd Ishtar behoefte heeft aan een muzikale aanvulling in haar paleis, Ornina wordt ingeschakeld en zal vele jaren de muziek verzorgen in de tempel, zij is immers de godin van de zang en wordt de periodes daarna vaak gevraagd om de bruiloftsmuziek te verzorgen in de regio.

Vandaag de dag vele eeuwen later vragen wij ons af waar al die culturele gewoontes vandaan komen op de moderne bruiloften. Zijn het tradities die met de tijd een andere interpretatie hebben gekregen of houden wij nog onbewust vast aan een duizenden jaren oude cultuur? Alles wijst erop dat de bruiloft zoals wij die vandaag kennen vele gelijkenissen heeft met een bruiloft van 5000 jaar geleden in Babylonië.

Het aanzoek

Vroeger werd voorafgaand aan het huwelijksaanzoek een bezoek gebracht aan de familie van de bruid, dit werd gedaan om als man een goede indruk te maken op de familie van de toekomstige bruid. Op deze manier kon de vader van de bruid inzien of de man geschikt was voor zijn dochter, meestal werden er op deze dag ook de huwelijkse voorwaarden besproken.Nadat de bruidegom toestemming had gekregen van de familie van de bruid, ging de man met de verlovingsring op zijn knieën.

Verloven & Trouwen

Vroeger waren koppels vaak langer verloofd dan nu, dit is met de tijd erg veranderd. Ook de bruiloften zijn anders als voorheen, maar dat verschilt natuurlijk ook per cultuur. Hieronder kun je meer informatie vinden over andere culturele bruiloften. Ben je op zoek naar een algemene bruiloft checklist? Klik dan hier